Un any de curses insòlites i rècords del món.

L’any 2020 està sent un any marcadíssim per la Covid-19, però a nivell de running ha suposat uns canvis significatius a la nostra manera de veure les coses.

M’acabo d’inscriure a la San Silvestre Vallecana…

L’últim dia de l’any sempre m’agafava festa per poder participar a la cursa de la meva ciutat, ja ho feia quan vivia a Tarragona i ara a Reus exactament igual, però aquest any precisament el 31 treballo, no hi ha cap expectativa per a que se cel·lebri una cursa “presencial” o “clàssica” o com li vulgueu dir.

La meva alternativa per a cap d’any és la San silvestre vallecana, virtual, la faré des de Reus, un escenari que no té res a veure, segurament des de la mateixa pista d’atletisme, 10 km. per donar una puntada de peu a un any que ha estat mogudet i que volem que acabi d’una vegada, amb l’esperança de que el que hagi de venir sigui millor.

El 2020 a banda de ser un annus horribilis, no hem pogut tenir Jocs Olímpics, però sí que hem pogut gaudir de diferents rècords del món, potser organitzats de manera més o menys artificials, com el de la Marató, o els 5000m femenins o els 10000 masculins en pista.

Una senyora Marató com la de Londres, on participaven només atletes d’èlit i que consistia en donar voltes a un parc, envoltat per ninos de cartró que representava el públic que normalment sol estar per animar i donar caliu als participants.

Podem dir que el running s’ha hagut de reinventar, a aquestes alçades ja estaria planificant-me tot el conjunt de curses a fer, els meus objectius, entrenaments orientats a baixar marques personals i demés, però en comptes d’això em vaig movent per sensacions, surto a córrer, gaudeixo, i prou.

Tot i així, hi ha reptes personals que m’he marcat, un d’ells, com us deia el de la San Silvestre, l’altre és la Ekiden que organitza Asics i que faré el dia del meu aniversari 11 de novembre.

És una Ekiden virtual, cursa per relleus fins completar la distància de la marató, amb un equip que he creat i que he anomenat Asics Lovers, on s’han inscrit companyes i companys de tot el món i que estic convençut de que no guanyarem, però representa ni més ni menys aquell esperit d’unió a nivell global que tant necessitem ara mateix i de col·laboració.

Comença una nova temporada on absolutament tot és nou, un repte, i una oportunitat per a que el running sigui aquell esport que any rere any guanya adeptes.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.