Tarragona, escenari romà i marítim, ideal per córrer

Tarragona és la ciutat que m’ha vist néixer (literalment) i on vaig començar a practicar el meu esport favorit.

La primera vegada que em vaig calçar les sabatilles per fer uns km. va ser al Passeig del Far, també he estat soci del Club Atletisme Tarragona i de Runner’s World TGN (aquest últim pràcticament als seus inicis a la ciutat).

Malgrat no viure-hi, el fet d’estar només a uns 11 km. d’allí i de tenir família, sempre és un al·licient per anar-hi i aprofitar per córrer…

A Tarragona trobem diferents escenaris on poder practicar running, a l’actualitat s’en veuen per tota la ciutat de corredors, i podem escollir rutes diverses, és una ciutat amb opcions més que interessants.

SI hi ha un punt destacable, trobem el que voreja el tram marítim, realment podem realitzar entrenaments plans (si només ens quedem al Passeig marítim del Far), que són uns 7 km. (3,5 anada, i el mateix de tornada), durant el circuit ens trobarem amb el mar al costat i podem veure l amb l’skyline de la ciutat al rerefons.

Sense sortir de la zona marítima, podem vorejar les platges, amb el que ens surten un quants km. més, anar del Miracle a l’Arrabassada i tornar, o perquè no, acabar al Passeig de les Palmeres, La Rambla… com deia les rutes tenen combinacions genials per gaudir-ne.

Un altre lloc que val la pena per entrenar és el que trobem al Parc del Francolí, canviariem part de l’asfalt per terra, i podem donar unes voltes per allí, de fet és una zona que sol estar regentada per corredors i ciclistes que no volen anar per carretera, de fet hi ha possibilitat d’arribar al Pont del Diable des d’allà mateix, sense haver d’agafar cotxe.

Si ens agraden les pujades, Tarragona ho té tot per prepara-les, de fet el circuit que va al Santuari del Llorito (i que té cursa any rere any), poden ser uns 5 km. molt durs.

De la mateixa manera que podem seguir per Av. Catalunya i acabar a Sant Pere i Sant Pau (per la carretera del Cementiri).

A l’actualitat, part d’algunes proves comencen al Poliestportiu de Camplar, on està la pista d’atletisme Natalia Rodríguez i deixant al descobert part del circuit que es pot fer també corrent per arribar des d’aquesta ubicació fins  al centre de la ciutat.

Definitivament Tarragona és la ciutat de la provincia on més curses es realitzen, destacant la Marató o la Mitja Marató, però també d’altres com la Pujada al Loreto, i més a l’abast de tots els corredors, com la Peonada Popular de Tarragona, la Cursa de la Mina o la Sant Silvestre, així com nombroses curses (la majoria d’elles solidàries) de 5 Km. i que solen tenir com a escenari la zona marítima.

A més tal i com han deixat el Port i la zona marítima, la veritat és que fa molt de goig poder entrenar-hi

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.