Quin és el millor smartphone per sortir a córrer?

0

Sortir a córrer avui dia sense portar un smartphone a sobre pot semblar una bogeria, però l’experiència d’estar desconnectat és realment brutal.

Si no tens més remei que portar un dispositiu com aquest, tot depèn de les funcions que necessitis.

El primer gran problema que sorgeix és la portabilitat del mateix, un pes així a la ronyonera o al braçalet, i que el vagis notant cada vegada que fas un pas, no és ni de bon tros la millor de les experiències per a una sessió running en condicions.

Encara que hi ha braçalets i ronyoneres per transportar-lo, l’ideal és una running back, una motxilla d’aquestes que s’enganxa a el cos i que ni la notes, és realment el més còmode…

Bé, el títol del post no era aquest… ara anem a veure quines característiques ha de tenir un bon smartphone per a tot corredor:

Mida i pes

Encara que pugui semblar començar per un punt banal, no ho és ni de bon tros, en un mercat en què sembla que els terminals han de ser cada vegada més grans, ens trobem amb pantalles immenses, però també amb autèntics “maons” pel que fa a pes .

És força interessant buscar un punt intermig, un dispositiu una mica més compacte, el problema és que la majoria de fabricants associen mida petita amb prestacions petites, un error certament, a excepció de l’iPhone SE o de l’iPhone 12 mini, que són ideals i que presenten unes característiques excel·lents.

Per cert, es diu SE per Special Edition, com que els runners som normalment força “especialets” també crec que aquest model en concret és perfecte per a nosaltres.

Rendiment

El rendiment de el telèfon és crucial, sobretot si la idea és que sigui un model multiús, el fas servir per escoltar música, registrar en Strava l’entrenament, etc.

Sistema Operatiu

Molt de compte amb els errors que es produeixen en sistemes operatius com Android i que poden fer que se’n vagi a norris el teu entrenament, bàsicament perquè de cop deixa de funcionar i no saps bé la raó.

Això amb iOS (Apple) no passa.

Cerca l’alternativa al telèfon

L’alternativa al smartphone ja existeix, ja pots sortir a córrer i estar comunicat, registrar en Strava etc. sense haver de tenir al damunt un “trasto”.

Al mercat es troben SmartWatch que disposen de connexió 4G, ja sigui amb targeta sim o e-sim, el que possibilitarà no només que puguis registrar el teu entrenament, també escoltar Spotify, per exemple.

Ara bé si ets dels que has de fer la foto pre o postentreno, llavors no tens més remei que portar-ho damunt… sempre pots mirar-te una càmera per esportistes, possiblement et pesarà menys, però ja parlem d’anar carregat de nou.

Leave A Reply

Your email address will not be published.