Preparar la Course Navette amb èxit

La Course Navette és una prova que serveix per medir la resistència i que ha estat el mal de cap d’alguns alumnes d’institut, opositors, etc. durant els últims anys.

Personalment vaig tenir la gran sort de fer-la en diverses ocasions a l’assignatura d’educació física, una assignatura per cert, que em costava moltíssim llavors i aquell test de resistència era de les poques coses que em surtien molt bé.

Aquella prova es feia sense preparar, anaves, t’enfrontaves a ella, i ja està, com un examen que has de fer sense estudiar.

En aquella època (15-16 anys), encara no participava a les curses, tret de la peonada popular de Tarragona alguna vegada.

La Course Navette és simple, has de recórrer uns metres, d’un punt a l’altre i tornar, abans de que el timbre d’una gravació soni, aquesta mateixa gravació et va indicant els diferents nivells (periodes).

Cada vegada va més ràpid i llavors l’exigència va a més a mesura que vas avançant.

Sovint he parlat amb persones que necessiten preparar aquest test i molts es pregunten quina és la millor manera de preparar la Course Navette amb èxit, la resposta més simple seria fent moltes vegades aquesta prova (repetint-la cada dia…), ja se sap la pràctica fa la perfecció, però no és ni molt menys la millor, o no sempre és fàcil preparar-la sobre el terreny.

Si el que s’ha de valorar és la resistència, hem de millorar la nostra per a que el resultat sigui l’esperat.

Llavors aquí apareixen les diferents fòrmules, no hi ha secrets, però a diferència de proves relacionades com la velocitat, la resistència es pot treballar molt millor, és més fàcil obtenir resultats òptims.

Entrenar fent carrera contínua durant 1 hora o més, caminar moltíssim, anar amb bicicleta, o pasar-se hores al gimnàs fent cardio poden ajudar…

Si vols millorar la teva resistència comença a preparar mitges maratons i participa en alguna, segur que després d’això et resultarà molt més fàcil.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.