Eliud Kipchoge bat el rècord baixant de 2 hores a la marató

L’atleta kenià Eliud Kipchoge ha aconseguit el seu ansiat INEOS CHALLENGE al baixar avui de dues hores en una marató, en un temps de 1:59:40, això sí, aquest rècord no serà validat per la IAAF, al no cumplir una sèrie de requisits com poden ser l’homologació del circuit, que hi hagi competidors, o l’ús adequat de llebres (en aquesta ocasió s’ha fet amb una espècie de relleus), suposo que igual que va passar amb l’anterior test del repte, hi haurà controls antidopatge per part de la federació.

De totes maneres, i malgrat que per la federació internacional d’atletisme no sigui un rècord, per a molts de nosaltres és vàlid, baixar de dues hores a la mítica distància del 42 km.és una autèntica proesa, haver estat ajudat de llebres (atletes d’èlit d’altísim nivell), o d’un cotxe que marcava la línia a seguir, no han de restar importància al que s’ha aconseguit avui.

Potser hauria estat bé que la mateixa IAAF hagués aprovat en certa manera aquest tipus d’events, que són positius per a engrescar a tots els que som aficionats al running i que veiem com córrer a 2:50 el km. durant aquest temps és una autèntica bestiesa.

Enhorabona a Kipchoge, als llebres i a tot l’equip tècnic que avui ha fet possible escriure al llibre de la història de l’atletisme!

més informació: Eliud Kipchoge trenca la barrera de dues hores a la marató

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.