Diuen que és molt difícil guanyar a qui mai es rendeix

Si no m’equivoco aquesta frase la vaig veure per primera vegada a un estadi de futbol, més concretament al del Sevilla, tot i que originàriament no és ni molt menys seva, té origen a un altre esport com el beisbol.

Sigui com sigui, adoptar-lo com a lema crec que és una bona idea “Diuen que és molt difícil guanyar a qui mai es rendeix”  mostra aquella idea de no donar-se per vençut i lluitar fins al final, aplicable a l’esport, però també a la vida en general.

Precisament amb aquesta cita es pot resumir el que ha succeït a les semifinals de la Champions, on els dos favorits (al menys després del partit d’anada) han quedat eliminats contra pronòstic.

El Liverpool (amb el que comparteixo un altre himne com el You’ll never walk alone) va donar una lliçó al Barça, es miri com es miri, i sentimentalismes personals fora, va ser el merescut guanyador.

Però si pensàvem que aquest enfrontament ja havia estat èpic, encara ens quedava per veure el desenllaç de l’altra seminifial.

El Tottenham de Mauricio Pochettino no només va perdre a l’anada 0-1, si no que a més al de tornada ja perdia 2-0, qualsevol altre equip potser hauria tirat la tovallola, en canvi van ser capaços de posar-se 2-2, necessitaven un altre gol més, i ho van intentar fins el final (d’una manera pràcticament literal).

Fins i tot el porter de l’Ajax, Onana, va ser amonestat per perdre temps quan quedava molt poc per acabar el matx, llavors, quan es complia el minut 5 de l’afegit, casi sobre la botzina, va ser quan van aconseguir marcar el gol de la victòria que va fer emmudir el Johan Cruyff Arena.

Està clar que ningú vol perdre així, mentre que el guanyador veu una recompensa que segurament serà recordada durant molt de temps pels seus aficionats.

Lluny dels tòpics que poden donar-se al món del futbol (no hi ha equip petit, tot és possible, etc.) jo em quedo aquesta vegada amb aquella conclusió filosòfica de que passi el que passi, no ens hem de rendir mai i continuar treballant i lluitant per aconseguir els nostres somnis o superar qualsevol adversitat, fins i tot quan sembla que ho tenim tot perdut.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.